Belépés

Don't have an account? Sign up now

Lost Password?

Regisztáció

Password will be generated and sent to your email address.

Mit tegyek, ha dolgozni szeretnék?

Böngéssz az aktuális állásajánlataink között, majd kattints „Jelentkezem” gombra. Amennyiben nem találtad meg a számodra szimpatikus munkát, írj nekünk e-mailt a jelentkezes@topiwork.hu e-mail címre.

Hány évesnek kell lennem, hogy dolgozhassak nálatok?

Diákmunkát csak 16 év felettiek végezhetnek, 16-18 év között szülői beleegyezéssel (itt a szüleidnek kell kitölteni egy dokumentumot miszerint tudnak róla és engedélyezik, hogy az iskolaszövetkezet tagja légy, és dolgozz). Munkáink jellegéből adódóan azonban elsősorban 18 év felettieket foglalkoztatunk. Ettől a kortól szülői beleegyezés nem szükséges.

Passzív féléves egyetemista/főiskolás vagyok. Jelent ez problémát?

Nem probléma, a 25. életévét be nem töltött diák passzív nappali tagozatos hallgatóként is vállalhat iskolaszövetkezeten keresztül diákmunkát.

Hogyan tudok jelentkezni egy álláslehetőségre?

 • A kiválasztott álláslehetőségnél kattints a „Jelentkezem” gombra. Ehhez meg kell adnod a neved, e-mail címed, telefonszámod, valamint az önéletrajzod pdf formátumban fel is kell töltened. Itt akár opcionálisan üzenetet is küldhetsz nekünk. Ezt követően felvesszük veled a kapcsolatot, lefolytatunk egy rövid telefonos és/vagy személyes interjút, adott esetben teszt írására kérünk meg téged.
 • Amennyiben továbbra is szimpatikus számodra a munka, valamint az előzetes elvárásoknak eleget tudsz tenni, továbbítjuk az önéletrajzod a cég felé.
 • Partnereink többnyire egy héten belül felveszik veled a kapcsolatot és egyeztettek egy személyes/online interjút. Ez néhány esetben pár hét is lehet.
 • Amennyiben sikeres kimenetelű az interjú, úgy el is kezdhetjük az adminisztrációt.
  Ehhez a weboldalon kell regisztrálnod, megadnod a szükséges adataid, majd a belépéshez szükséges dokumentumokat online kiállítjuk neked, melyet elektronikusan alá is tudsz írni.
 • Kezdődhet a munka!

Hogyan tudok regisztrálni?

Az oldal fejlécében található Belépés/Regisztráció gombra kattintva. A neved, e-mail címed, felhasználóneved és jelszavad megadása után kapsz egy aktiváló e-mailt (figyeld a spam listát is, elképzelhető, hogy a levél oda kerül). Az e-mailben kapott linkre kattintva tudod aktiválni felhasználói fiókodat, amely elvégzése után elkezdheted kitölteni a személyes adatok menüpontot. Ha valamiért nem sikerülne a regisztrációd az info@topiwork.hu e-mail címen tudsz segítséget kérni.

Milyen adatokra lesz szükségem a regisztrációhoz?

 • Diákigazolvány kártyaszám (jobb felső sarokban található szám);
 • Személyi igazolvány;
 • Lakcímkártya (az állandó lakcímedet kell beírnod, nem a tartózkodási helyedet);
 • TAJ szám;
 • Adóazonosító jel;
 • Bankszámlaszám;
 • Aktív vagy passzív (utóbbi csak 25. életév betöltése előtt lehetséges) nappali tagozatos hallgatói jogviszony igazolás (eredeti) VAGY adott félévre/évre érvényes matricával ellátott diákigazolvány, vagy az oktatási intézmény által kiállított ideiglenes diákigazolványt helyettesítő igazolás.

Mindenképpen regisztrált tagnak kell lennem ahhoz, hogy munkát vállalhassak?

Igen.

Kell-e fizetnem a tagságért?

A tagsági díja egyszeri 1000 Ft, amit az első jövedelmedből vonunk le, így nem kell fizetned a beiratkozás alkalmával. Az összeg a szövetkezetből történő kilépést követően visszafizetésre kerül.

Hogyan történik a tagság meghosszabbítása?

A tagsági viszony fenntartása érdekében tanulói jogviszonyodat folyamatosan igazolnod kell. A tagságot minden félév kezdetén új hallgatói jogviszony igazolással kell meghosszabbítani. Ha ezt két egymást követő félév során elmulasztod, tagsági viszonyod automatikusan megszűnik.

 • Hallgatói jogviszony igazolás, valamint érvényes matricával ellátott diákigazolvány feltöltésével, így a diploma megszerzése után is tudunk foglalkoztatni a matrica érvényességének lejártáig.
 • Tavaszi félévre kiadott matrica érvényessége: április 1-től október 31-ig tart. Őszi félévre kiadott matrica érvényessége: november 1-től március 31-ig tart.

Akkor is lehetek tag, ha nem vagyok magyar állampolgár?

Igen, lehetsz tag, viszont ehhez magyar oktatási intézményben kell tanulnod, valamint rendelkezned kell magyar adóazonosítóval, amit a helyi NAV irodában kérhetsz.

Van egy külföldi barátom, aki jelenleg Magyarországon él és szeretne itt dolgozni. Van lehetőség angol nyelvű munkavégzésre?

Természetesen igen! Csekkold állásajánlatainkat, több olyan munkánk is van, amely betöltéséhez idegen nyelvtudással rendelkező diákot keresnek. Ha nem találsz ilyet, keress minket e-mailben az info@topiwork.hu e-mail címen.

Jelentkeztem egy munkára, de még senki nem keresett meg. Mit tegyek?

Kollégáink a jelentkezést követő egy munkanapon belül fel fognak keresni, de a munka jellegétől függően ez több időbe is telhet. Előfordulhat, hogy partnercégeink reagálnak kicsit lassabban, ezért a türelmedet kérjük. Ha úgy érzed, már így is túl sok idő telt el a jelentkezés óta, érdeklődj vagy e-mailben az info@topiwork.hu e-mail címen.

Mi alapján történik a munkára való kiválasztás?

Első körben egy telefonos beszélgetés során felmérjük szakmai tapasztalataidat és jelenlegi tudásodat. Amennyiben az önéletrajzod megfelelően ki van töltve és illeszkedik a megpályázott pozícióhoz, akkor továbbítjuk partnerünk felé. Innentől kezdve már partnerünk dönt. Ez megtörténhet pár nap alatt, de alkalmanként hosszabb időbe, akár 2-3 hétbe is telhet. A jelentkezésedet követően mi is testreszabott ajánlatokat kínálunk neked e-mailben és telefonon, a gyorsabb elhelyezkedés érdekében. Legfrissebb munkáinkat mindig megtalálod a honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Összejött a munka, hétfőn kezdek. Van még valami?

Jelezd kollégánknak, és tájékoztat a további teendőkkel kapcsolatban.

Hogyan működik a jelenléti ív?

A jelenléti ívet a Hallgatóknak menüpontból tudjátok letölteni. Kérünk, hogy vezesd pontosan. A számok oldalt naptári napokat jelölnek, a többi elég egyértelmű. A jelenléti ívet minden hónap első napjáig kell elküldened a jelenleti@topiwork.hu e-mail címre.

Szakmai gyakorlatomat tudom-e rajtatok keresztül teljesíteni?

Természetesen igen. Amennyiben ilyen jellegű igényed van, kérlek, jelezd nekünk, majd a szükséges dokumentációt kiállítjuk részedre.

Mit tegyek, ha fel szeretnék mondani?

Szándékodat minél hamarabb jelezd partnerünknél – ahol a munkát végzed – a közvetlen felettesednek, az Iskolaszövetkezetnél pedig személyesen, telefonon vagy az info@topiwork.hu e-mail címen.

Hogyan számoljátok a fizetésemet?

Folyamatosan vezetned kell a jelenléti ívet. Ezt a tárgyhót követő első munkanapon el kell juttatnod személyesen vagy e-mailben a jelenleti@topiwork.hu címre. (Ha több diák dolgozik egy cégnél, előfordul, hogy a cég egyben küldi mindenkiét, és nem Neked kell gondoskodnod róla.) A bérszámfejtés a jelenléti ívben leigazolt órák alapján történik.

Mennyivel lesz kevesebb a nettó órabérem, mint a bruttó?

Ha 25 év feletti diák vagy, akkor a törvényben előírt 15%-os SZJA kerül levonásra a béredből. Amennyiben még nem töltötted be 25. életéved, akkor automatikusan SZJA-mentesen számfejtjük a fizetésed havi 499 952 forintig.

Mikor kapok fizetést egy munka után?

A fizetést a tárgyhót követő hónap 15. napjáig megérkezik.

Ki csinálja az adóbevallásom?

Önadózóként az adóbevallást mindenkinek saját magának kell elkészítenie. Az adóhatóság által az Iskolaszövetkezetre hárított feladatoknak természetesen eleget teszünk, de egyedi kéréseket sajnos nem tudunk teljesíteni.

Hogyan tudok kilépni a szövetkezetből?

Jelezd helyi ügyfélszolgálatunknak előre e-mailben vagy telefonon kilépési szándékodat, majd figyeld e-mail fiókod, mert hamarosan küldjük a további teendőket. Kilépned akkor kell, ha megszűnt a jogviszonyod és nem is tervezed, hogy folytatod a tanulmányaidat (tagságod automatikusan megszűnik abban az esetben, ha 2 félévig nem történik jogviszonyigazolás). Kilépés után az 1000 Ft-os tagsági díjat visszautaljuk.