Hallgatóknak

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karral együttműködve az Iskolaszövetkezet azért jött létre, hogy a hallgatók és a cégek közötti kapcsolatot elősegítse. A hallgatóknak első körben nem a cégekkel kell felvenni a kapcsolatot, hanem a már meghirdetett pozíciókra itt tudnak jelentkezni. Az első körös szűrésen átjutottak mehetnek tovább a cégek saját felvételijére. Először is tisztázzuk, milyen lehetőségeket tudunk nyújtani:

  • Szakmai gyakorlat - A kötelező nyári 6 hetes, illetve féléves szakmai gyakorlat teljesítésére egy cégnél, amit a cég a gyakorlat leigazolásával honorál.
  • Szakmai diákmunka - Munka hosszú- vagy rövidtávon, bérezés órabér vagy havi fix alapján.
  • Szakmai gyakorlat és szakmai diákmunka - Munka hosszú- vagy rövidtávon, bérezés órabér vagy havi fix alapján, ami alkalmas a kötelező nyári 6 hetes, illetve féléves szakmai gyakorlat teljesítésére is.
  • Kooperatív képzés - Féléves munka, csekélyebb ösztöndíjért, ami alkalmas a féléves szakmai gyakorlat teljesítésére is.
  • Hagyományos diákmunka - Olyan egyéb diákmunka, ami nem alkalmas a kötelező nyári 6 hetes, illetve féléves szakmai gyakorlat teljesítésére, de a hallgatók bérezése órabérben vagy havi fix alapján történik.